Informatii utile

Parbrizul este o placa transparenta, asezata in partea din fata a unui autovehicul, pentru a il feri pe conducator de praf, de vant, de ploaie, de traznete, etc.

  • Parbriz lipit, care are si functia de intarire la torsionarea caroseriei si sunt mai nou confectionate din sticla duplex. Inaintea acesteia (Geamuri tractoare, geamuri combine, utilaje agricole, utillaje constructii, geamuri laterale, Parbrize Bacaula automobile) era folosită sticla securizata , care insa nu rezista la torsionare.
  • Parbriz montat in „cheder”, un profil de cauciuc care fixeaza acesta intr-o rama sau direct pe caroseria vehiculului.

Sticla duplex este confectionat din doua sau mai multe straturi de sticla si in combinatie cu unul sau mai multe straturi de policarbonat se poate obtine o placa transparenta foarte rezistenta.


Pentru dezaburirea sau dezghețarea parbrizului, de obicei acesta este incalzit din partea interioara cu aer cald sau cu ajutorul curentului electric. Pentru incalzirea cu curent electric, parbrizul este acoperit cu straturi inguste de materiale care transmit curentul electric. La parbrizul din sticla duplex, in folia intre straturile de sticla, sunt montate firicele subtiri.

Curbura, dimensiunea si culoarea parbrizului, sunt un important element de aspect, care insa sunt restranse de cerintele legale si de posibilitatea productiei.


Recomandari dupa inlocuirea parbrizului/lunetei:

Nu utilizati niciodata stergatoarele de parbriz fara a stropi geamul. Schimbarea lamelelor stergatoarelor de parbriz se recomanda a fi facuta in fiecare an pentru protejarea parbrizului impotriva zgarieturilor

In zilele in care se inregistreaza temperaturi foarte ridicate este recomandat sa lasati intredeschis 2-3mm unul dn geamurile laterale pentru a preveni cresterea presiunii interioare.
Daca doriti sa stergeti geamul din spate (luneta) care este prevazut cu degivrare (rezistenta electrica) folositi o carpa moale, umezita si stergeti numai in lungimea geamului (firelor rezistentei electrice). Este recomandat ca, dupa o expunere indelungata la soare a autovehiculului in conditii de temperatura ridicata sau dupa ce autovehiculul a fost supus unor temperaturi scazute (frig), sa nu se curete autovehiculul cu apa rece, respectiv apa calda pentru prevenirea fisurilor (crapaturilor) ce pot fi provocate de diferente de temperatura (socuri termice).

Inlocuirea geamurilor lipite:

Este recomandat a se respecta termenul de uscare al solutiei folosite pentru lipire;
este recomandat a nu se spala autovehiculul timp de 48 de ore la spalatorie, deoarece presiunea jetului de apa poate afecta solutia folosita la montaj

Inlocuirea geamurilor pe cheder:

- este recomandat schimbarea acestuia odata cu geamul pentru o mai buna etanseitate.

Parbrize Tractoare si Utilaje Agricole

Adresa Bacau: Str. 9 Mai Nr. 96

0751.08.34.33

Comenzi pentru Geamuri Tractoare

Contact rapid

Geamuri Tractoare si Utilaje

Bacau
Str. 9 Mai Nr. 96
0751.083.433

Harta

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online
 
Copyright © 2011 Parbrize Online, Geamuri tractoare si Utilaje Agricole.